We are Proud to be in Scooter Attack
PERHATIAN :
Untuk forumer / bukan ahli SACS yang telah register di forum ini, sila kenalkan diri di tempat yg telah disediakan. Sekiranya tiada, akaun anda akan auto dihapuskan. Sila beri kerjasama.
SCOOTER ATTACK CUSTOM SARAWAK
F O R N O W A N D F O R E V E R
INFO TERKINI : Dataran Sibu 3RD SIBU BIKE WEEK 2013 6-8/12/2013

Latest topics

» KOLEKSI SKUTER SACS
Fri 09 Aug 2013, 9:26 pm by Admin

» Tukar handle elegan 200
Wed 24 Apr 2013, 11:15 am by amarsondoi

» Sarawak Energy Berhad (UPDATE : 07 FEBRUARY 2013)
Thu 07 Feb 2013, 9:36 am by QSM4211

» All type Crazy Custom Scooters
Sun 30 Dec 2012, 8:17 pm by Lost puppet

» mencario cover elegan
Thu 27 Dec 2012, 4:03 pm by miz aboy marzmallow

» Kat ner nak custom sport rim untuk scooter ni?
Tue 18 Dec 2012, 4:17 am by Mezor

» Permohonan Jawatan Dalam Kementerian Kesihatan Malaysia
Wed 24 Oct 2012, 3:51 pm by Yamz Wazowski

» YAMAHA MIO
Sun 30 Sep 2012, 6:40 am by MizieroYoshihara

» ELEGAN
Wed 26 Sep 2012, 3:10 pm by SlichucKz

» Salam Aidilfitri
Sat 18 Aug 2012, 7:04 pm by MizieroYoshihara

» Attack Fishing Team
Tue 14 Aug 2012, 10:22 am by QSM4211

» Chant training for supporters on Saturday
Wed 27 Jun 2012, 10:37 am by Lost puppet

SACS

SELAMAT DATANG KE FORUM KAMI
 
KLIK DISINI <SACS>

Log in

I forgot my password

Who is online?

In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 56 on Mon 16 May 2011, 5:55 am

SACS Link

free forum
 
 
 
 

    Kat ner nak custom sport rim untuk scooter ni?

    Share

    Mohd Yngwie Yusoff
    Level : 0
    Level : 0

    Male
    Number of posts : 1
    Age : 36
    Job : Bodyguard
    Registration date : 17/11/2012

    default Kat ner nak custom sport rim untuk scooter ni?

    Post by Mohd Yngwie Yusoff on Sat 17 Nov 2012, 7:16 pm

    Salam, saya newbie dlm forum ni..saya dari KL dan pakai skuter GTR Naza. Saya nak tanya lah,kat mana nak custom kan sport rim utk gtr ni? saya ingat nak downgrade rim dia dari 17(dpn),16(blkg) kepada 14" depan belakang mcm honda PCX. Padtu nak rendahkan dan buat design lowride..serta customkan side box macam GiVi yang ada pada GTR1400, tapi box tu kecil sikit biar fit kat body..

    tu ja..klu kawan2 pakar sport rim motor ni tlg bagitahu lokasi boleh bikin..

    tolong kawan2 yang berpengalaman..salah silap tolong tunjukkan..

    Eusoff 0173470897

    Mezor
    Monster Inc
    Monster Inc

    Male
    Number of posts : 3012
    Age : 105
    Location : 2�0'N 113�0'E
    Phone : Samsung GS II
    Job : Playing Games
    Registration date : 01/12/2006

    default Re: Kat ner nak custom sport rim untuk scooter ni?

    Post by Mezor on Tue 18 Dec 2012, 4:17 am

    kalau customs rim kat indo ada buat... harga boleh tahan derr... kalau nak buat sendiri boleh gak...tapi rim 14" mana nak cari... hehee... kalau aku... order je rim ATV... hahahah!


    [Only admins are allowed to see this image]


    _________________
    [Only admins are allowed to see this image]

      Current date/time is Sat 10 Dec 2016, 4:06 am