We are Proud to be in Scooter Attack
PERHATIAN :
Untuk forumer / bukan ahli SACS yang telah register di forum ini, sila kenalkan diri di tempat yg telah disediakan. Sekiranya tiada, akaun anda akan auto dihapuskan. Sila beri kerjasama.
SCOOTER ATTACK CUSTOM SARAWAK
F O R N O W A N D F O R E V E R
INFO TERKINI : Dataran Sibu 3RD SIBU BIKE WEEK 2013 6-8/12/2013

Latest topics

» KOLEKSI SKUTER SACS
Fri 09 Aug 2013, 9:26 pm by Admin

» Tukar handle elegan 200
Wed 24 Apr 2013, 11:15 am by amarsondoi

» Sarawak Energy Berhad (UPDATE : 07 FEBRUARY 2013)
Thu 07 Feb 2013, 9:36 am by QSM4211

» All type Crazy Custom Scooters
Sun 30 Dec 2012, 8:17 pm by Lost puppet

» mencario cover elegan
Thu 27 Dec 2012, 4:03 pm by miz aboy marzmallow

» Kat ner nak custom sport rim untuk scooter ni?
Tue 18 Dec 2012, 4:17 am by Mezor

» Permohonan Jawatan Dalam Kementerian Kesihatan Malaysia
Wed 24 Oct 2012, 3:51 pm by Yamz Wazowski

» YAMAHA MIO
Sun 30 Sep 2012, 6:40 am by MizieroYoshihara

» ELEGAN
Wed 26 Sep 2012, 3:10 pm by SlichucKz

» Salam Aidilfitri
Sat 18 Aug 2012, 7:04 pm by MizieroYoshihara

» Attack Fishing Team
Tue 14 Aug 2012, 10:22 am by QSM4211

» Chant training for supporters on Saturday
Wed 27 Jun 2012, 10:37 am by Lost puppet

SACS

SELAMAT DATANG KE FORUM KAMI
 
KLIK DISINI <SACS>

Log in

I forgot my password

Who is online?

In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 56 on Mon 16 May 2011, 5:55 am

SACS Link

free forum
 
 
 
 

    Brunei Bike Week 2012

    Share

    KoMMuNiST
    Scooter Attack Kuching
    Scooter Attack Kuching

    Male
    Number of posts : 570
    Registration date : 25/12/2006

    default Brunei Bike Week 2012

    Post by KoMMuNiST on Mon 09 Jan 2012, 10:06 am

    First topic message reminder :

    brunei bike week 2012 (2-3-4 Mac 2012) bertempat di Jerudong Park Amphitheatre, Bandar Seri Begawan.bincang2 event tok sekiranya ada yang berminat nak pegi.cadangan & idea amat dialu alukan

    KoMMuNiST
    Scooter Attack Kuching
    Scooter Attack Kuching

    Male
    Number of posts : 570
    Registration date : 25/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by KoMMuNiST on Fri 27 Jan 2012, 5:15 am

    ya x kisah.kmk org kol 10 dh tdo hehe.aku gik nunggu kabar berita dr sidak brunei.aku soh carik hotel bajet@homestay utk semlm.mun ktk org ada cadangan pdh jak.klak ngalus agik

    batweezer
    Scooter Attack Kuching
    Scooter Attack Kuching

    Male
    Number of posts : 1186
    Registration date : 22/02/2007

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by batweezer on Sat 28 Jan 2012, 11:25 am

    selepas berbincang ariya...aku plan nak jadi "gelandangan" jak d brunei...bukan salu ke sia...mesti best n jadi pengalaman manis...tapi ekot mijoriti la...takut lak ada yg ampus susah juak aku...abg AJ mun x salah aku ampus, mok jaga2 ya


    _________________

    slumberX
    Scooter Attack Miri
    Scooter Attack Miri

    Male
    Number of posts : 465
    Age : 26
    Location : route 69
    Registration date : 26/10/2007

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by slumberX on Mon 30 Jan 2012, 11:20 am

    hahaha.....sukati jak kitak tan sri bat.....

    penginapan ya lak mikey..torang mok camne..balit ari ka stay brunei..???


    slumberX
    Scooter Attack Miri
    Scooter Attack Miri

    Male
    Number of posts : 465
    Age : 26
    Location : route 69
    Registration date : 26/10/2007

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by slumberX on Mon 30 Jan 2012, 11:35 am

    ok....bok call member tek...

    jerudong hotel ada juak...

    lam 30 ke 60 dollar cam ya....sik pasti ilak la...

    n kedudukan sene tmpt ya pun ku sik tauk juak...

    apa apa akan di update dari masa ke semasa....orite..kira punya kira ada lam 30 hari gik...

    KoMMuNiST
    Scooter Attack Kuching
    Scooter Attack Kuching

    Male
    Number of posts : 570
    Registration date : 25/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by KoMMuNiST on Mon 30 Jan 2012, 4:12 pm

    organiser akan update penginapan 'official' utk peserta dari luar.tunggu nya inform aku, klak ku update sitok

    slumberX
    Scooter Attack Miri
    Scooter Attack Miri

    Male
    Number of posts : 465
    Age : 26
    Location : route 69
    Registration date : 26/10/2007

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by slumberX on Tue 31 Jan 2012, 2:16 am

    aku rasa la owh...

    better tunggu atur cara event ya lok...

    ukan apa..aku bok tanyak dak biker tadik..nya madah kalau brunei bike week tok macam sekda polah event belah malam oo....

    bg aku la..kalau sekda papa belah malam ya bagus balit ari jak...

    apa2 pun kita tggu jak la flyers rasmi ya kuar....

    Mezor
    Monster Inc
    Monster Inc

    Male
    Number of posts : 3012
    Age : 105
    Location : 2�0'N 113�0'E
    Phone : Samsung GS II
    Job : Playing Games
    Registration date : 01/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by Mezor on Tue 31 Jan 2012, 3:53 am

    mun mlm xda event... jalan2 pusing brunei lerr... ahhaha!


    _________________

    MizieroYoshihara
    Member
    Member

    Male
    Number of posts : 561
    Age : 33
    Location : Kuching
    Phone : China Phone
    Job : ______
    Registration date : 17/01/2011

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by MizieroYoshihara on Tue 31 Jan 2012, 5:01 pm





    _________________

    apeace
    Scooter Attack Miri
    Scooter Attack Miri

    Male
    Number of posts : 944
    Age : 27
    Location : myry
    Registration date : 05/06/2007

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by apeace on Wed 01 Feb 2012, 5:57 pm

    n cek juak..ada x otoshow skuter.sbb bruney semua nya main superbike/chopper.

    KoMMuNiST
    Scooter Attack Kuching
    Scooter Attack Kuching

    Male
    Number of posts : 570
    Registration date : 25/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by KoMMuNiST on Thu 02 Feb 2012, 9:21 am

    mungkin ada mungkin xda.tp last year ada otoso.taun tok lom tauk ada x.mun xda pun aku rasa kmk org di kch ttp akan turun juak

    slumberX
    Scooter Attack Miri
    Scooter Attack Miri

    Male
    Number of posts : 465
    Age : 26
    Location : route 69
    Registration date : 26/10/2007

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by slumberX on Fri 03 Feb 2012, 4:16 pm

    autoshow ada ...macam last year..

    tapi categories open laa......

    KoMMuNiST
    Scooter Attack Kuching
    Scooter Attack Kuching

    Male
    Number of posts : 570
    Registration date : 25/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by KoMMuNiST on Sat 04 Feb 2012, 7:30 am

    bagi yg molah moto ya keutamaan mesti la nak masok otoso nak?mcm aku yg x molah moto xda la gago nak otoso ka x.sbb keutamaan aku adalah menyebarkan fahaman 'scooterattackism' di luar sarawak.

    mun xda moto x dpt juak nak pegi tmpt org.x kan nak pegi tgn kosong.at least ada mbak moto, bok org tauk kemampuan kita.mun di sarawak tok aku rasa selain kwsn luar bandar, mmg kita dah pegi smua tmpt.

    luar sarawak pun kita dah pegi, mbak moto sampey ke sabah wlpn di k.k ajak.cuma di malaya jak kita blom ada kesempatan nak mbak moto.sbb ya la aku kuat nk mbak seberapa byk moto kita ke brunei, sbb tok kira international event.transpot jak x cukup

    mmg kita tauk big bike, chopper, maxi scoot conquer jeraya & bike week di brunei.tapi ada juak ruang utk moto kecik mcm cub & scooter.insyaAllah ada sambutan utk moto2 kecik.mun dapat kita molah mcm sibu bike fest, dgn backdrop, banner, nobori flag sure gempak agik dari backdrop & banner organizer.kakya display kaw2.kompom kita paling happening

    kurang sebulan gik masa pakey kita ngato strategi.mun dpt sacs miri rami kit pegi.pakey nasik tambah ajak pun jadi la hahahah

    slumberX
    Scooter Attack Miri
    Scooter Attack Miri

    Male
    Number of posts : 465
    Age : 26
    Location : route 69
    Registration date : 26/10/2007

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by slumberX on Sun 05 Feb 2012, 1:13 am

    baju sempat sik siap owh.....

    kira gempak ya mun kita semua "spark" baju sama..kekeke...

    kita akan polah gik event ya gempak lak mcm polah d sibu..

    erm...ada apa2 idea gik ka...

    KoMMuNiST
    Scooter Attack Kuching
    Scooter Attack Kuching

    Male
    Number of posts : 570
    Registration date : 25/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by KoMMuNiST on Sun 05 Feb 2012, 10:05 am

    ko mok makey baju apa?just incase baju x sempat siap, pakey baju mana ada jak dolok.aku suggest kita makey baju jawi.maklum la, brunei mengutamakan jawi.bok kita spark ngn negara brunei hahah

    manzZ
    Scooter Attack Sibu
    Scooter Attack Sibu

    Male
    Number of posts : 895
    Age : 36
    Location : sibu china town...
    Phone : 0178530391
    Job : chef
    Registration date : 27/02/2009

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by manzZ on Mon 06 Feb 2012, 8:40 am



    _________________
    Photobucket

    slumberX
    Scooter Attack Miri
    Scooter Attack Miri

    Male
    Number of posts : 465
    Age : 26
    Location : route 69
    Registration date : 26/10/2007

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by slumberX on Thu 23 Feb 2012, 12:47 pm

    oritee.....

    any update sapa2 nak trun..??

    ramey sik....sebab nak ator tmpt tinggal d brunei...

    plan tek kita akan tinggal d inn or hotel besa2 jak...under rate kawan saya JPD d brunei...

    hari2 nanyak brapa org yang akan pergi....

    n then the best thing kita akan d escort oleh dak JPD tok la...

    tapi sedihnya kita suma k keta kan...sekda yang make skuter on da road kan...

    so...amacam.....saya dah ator segalanya....

    KoMMuNiST
    Scooter Attack Kuching
    Scooter Attack Kuching

    Male
    Number of posts : 570
    Registration date : 25/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by KoMMuNiST on Fri 24 Feb 2012, 6:05 am

    ok.dari kch aku bat n boy cicak.kmk 3 org ajak.maybe singgah sibu ambik joe n yam.so ada 5 org la kmk org.aku mana2 jak.mok stay ka, mok balit ka ekot mana senang & x menyusahkan dikpun.kmk org berangkat dari kch awal pg ari jemat, smpy miri ptg or mlm mcm ya.kmk org akan mbak sigek moto, moto bat asa ku.ko ngn apiz mbak moto x tek?dah ko nanyak cmney nak deal ngn kastam tek?sigek gik.apa benda JPD ya?

    Mezor
    Monster Inc
    Monster Inc

    Male
    Number of posts : 3012
    Age : 105
    Location : 2�0'N 113�0'E
    Phone : Samsung GS II
    Job : Playing Games
    Registration date : 01/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by Mezor on Fri 24 Feb 2012, 6:07 am

    Jabatan Polis Diraja nak? hahaha! AJ, brapa rate tempat diam tek? dlm RM dah konvert... mok ato bajet juak...


    _________________

    slumberX
    Scooter Attack Miri
    Scooter Attack Miri

    Male
    Number of posts : 465
    Age : 26
    Location : route 69
    Registration date : 26/10/2007

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by slumberX on Fri 24 Feb 2012, 7:45 am

    Jabatan Pengankutan Darat ...JPD a.k.a JPJ kalau di malaysia....

    aku pun sik tauk brapa rate bilit sia....barang ya klak akan d ator oleh hj nas ya tek....aku supan juak nyawa..pi hj nas ya bekeras juak nak nolong...

    heheh...asa nya eskot ya sik penting ilak la..as long nya ada jak time kita memerlukan..kekeke..orite...

    aku ngan apiz anta kali...nunggu kata putus dari mekanik lok...

    aku maok nanga event ya lok..mun malam ada best...maybe stay...

    kalau sik...mungkin balit ari jak...torang mmg sampe miri on sabtu ya kan...

    so ahad jak la masa kita nak g event ya...

    Mezor
    Monster Inc
    Monster Inc

    Male
    Number of posts : 3012
    Age : 105
    Location : 2�0'N 113�0'E
    Phone : Samsung GS II
    Job : Playing Games
    Registration date : 01/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by Mezor on Fri 24 Feb 2012, 9:25 am

    Kat miri ari Jumaat ya dah... petang or mlm... stay kat umah aku sia lok...AJ, event ya bila start? Sabtu or Ahad?


    _________________

    KoMMuNiST
    Scooter Attack Kuching
    Scooter Attack Kuching

    Male
    Number of posts : 570
    Registration date : 25/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by KoMMuNiST on Fri 24 Feb 2012, 10:05 am

    - brunei bike week jemat, sabtu & ahad
    - kita pegi event ari sabtu, bukan ahad bukan jemat
    - kmk org berangkat dari kch awal pagi ari jemat, sampey miri ptg/mlm ari yg sama
    - ari jemat mlm ya stay di miri, umah joe ka, umah aj ka, umah wa bat ka mana2
    - sabtu bok gerak ke back.street.boys, kita ber bike week
    - ekot sora majoriti, mok balit ka or mok stay bsb ari sabtu mlm ya, terpulang
    - ari ahad gerak balit ke sibu, tdo semlm
    - ari senin bok balit kch

    ya plan kmk org dr kch

    slumberX
    Scooter Attack Miri
    Scooter Attack Miri

    Male
    Number of posts : 465
    Age : 26
    Location : route 69
    Registration date : 26/10/2007

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by slumberX on Fri 24 Feb 2012, 4:04 pm

    owhh..ingat tek sampe miri sabtu malam....

    sorry salah baca...

    orite..ekot majoriti la...

    kalau malam sabtu ya ada event such as konsert ka apa ka...

    besar kemungkinan akan bermalam la..jerudong ukan jauh juak..keke

    KoMMuNiST
    Scooter Attack Kuching
    Scooter Attack Kuching

    Male
    Number of posts : 570
    Registration date : 25/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by KoMMuNiST on Sat 25 Feb 2012, 7:45 am

    aku mok request bendera pakey ko di sibu ria.mun dpt kita molah display kaw2 punya.bendera, banner, fishtail, backdrop & selagik ada mun dpt keluarkan semua.byk juak brg nak di embak ku dr kch tok

    slumberX
    Scooter Attack Miri
    Scooter Attack Miri

    Male
    Number of posts : 465
    Age : 26
    Location : route 69
    Registration date : 26/10/2007

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by slumberX on Sat 25 Feb 2012, 8:24 am

    owhh..ya mmg akan di bawak ya lak bj....

    sik sangka minggu depan dah owh..

    hopefully event ok...cuaca pun arap2 bagus la..

    nobori flag ya maok di olah gik nya pun kaki ya...klak molah nya....

    kita kasi kaw2 skit ini event..kekeke..macam kita bikin di sibu..hehehe

    KoMMuNiST
    Scooter Attack Kuching
    Scooter Attack Kuching

    Male
    Number of posts : 570
    Registration date : 25/12/2006

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by KoMMuNiST on Sat 25 Feb 2012, 10:00 am

    kita pun bendera, banner, fishtail, backdrop mesti grand agik dari organiser.kasi gegar sama dia heheh kasi kaw2 punya presentation.kasi bukak mata sikit.brapa igek moto mbak tek?

    Sponsored content

    default Re: Brunei Bike Week 2012

    Post by Sponsored content Today at 3:34 am


      Current date/time is Mon 05 Dec 2016, 3:34 am